Sanoma Tekniikkajulkaisujen myyntijohtaja Jyrki Palmu halusi viime syksynä kokeilla miten uudella tavalla tehty myyntityön kehittäminen voisi vaikuttaa päivittäiseen työhön ja työssä jaksamiseen.
”Huomasin syksyllä, että yhteisillä lounashetkillä kävimme yhä useammin keskustelua fyysisestä kunnosta ja ruokavaliosta. Kesäloman jälkeen kaikki pohtivat kuin yhteen ääneen omaa hyvinvointiaan. Olin itse käyttänyt aiemmin henkilökohtaisen valmentajan palveluja muutamaan otteeseen hieman pidemmän jakson verran ja todennut sen hyväksi tavaksi saada itsensä säännöllisesti liikkeelle. Sain myös ohjausta parempiin ruokatottumuksiin kiireisessä arjessa”, Jyrki kertoo.
Pidempi jakso henkilökohtaisessa valmennuksessa auttaa saamaan liikunnasta ja terveellisistä ruokatottumuksista paremman otteen. Kymmenessä viikossa ehtii luoda uusia tapoja.
”Valmennushetket auttavat myös työviikon suunnittelussa. Kun liikunnalle varaa oikeasti aikaa, viikko alkaa rytmittyä hyvinvoinnin kannalta terveellisemmällä tavalla. Valmentajalta sai aina myös vinkkejä ja ohjeita seuraavan viikon ohjelmaksi. Syöminenkin alkoi kuin itsestään suuntautua terveellisempään ja säännöllisempään suuntaan.”
Tekniikkajulkaisujen valmentajatahoksi valittiin Sanoman ryhmä- ja taukoliikunnassa käyttämä Virkisteri. Valinnassa vaikutuksen tekivät sekä valmentajien ammattitaito että asiakaspalvelun ystävällinen toimeliaisuus.
”Otimme parivalmennuspaketin kaikille. Kymmenen kerran harjoittelu on riittävän pitkä jakso päästä kiinni uudenlaiseen elämäntapaan. Pakettiin kuului myös ruokavalioiden läpikäynti ja ruokapäiväkirjan pitäminen. Lisäksi jakson alkuun ja loppuun otettiin kehonkoostumusmittaukset.”
Monipuolisesti vähän enemmän, koko ajan paremmin
Valmennukseen osallistuneet olivat alusta lähtien innoissaan treenijaksosta. Kymmenen kerran harjoittelujaksoilla ehdittiin esimerkiksi hikoilla kuntosalilla, juoksuradalla, opetella kehonhuoltoa, kahvakuulailua ja uintitekniikkaa, testata HIIT-treenin tehokkuus ja kokeilla kehonpainoharjoittelua sekä flow-tuntia.
”Valmentajamme Hanna osasi ottaa jokaisen osallistujan yksilöllisesti huomioon. Hän sai meistä harjoituksissa irti enemmän kuin olisimme normaalisti itse saaneet. Soutu ja kuntopyöräilykin tuntuivat kuin uusilta lajeilta. Suurin oivallus oli kuitenkin kunkin oma kuntotaso. Se oli huonompi kuin omissa arvioissamme osasimme odottaa, mutta tämäkin huomio synnytti uudenlaisen kipinän säännöllisempään harjoitteluun”, Palmu kertoo
”Harjoittelujakson aikana kunto kasvoi kuin kohisten ja palautuminen treenijaksoista sujui koko ajan paremmin ja nopeammin. Hanna osasi laatia jokaiselle räätälöidyn, sopivan harjoitusohjelman ja harjoitteet olivat erittäin monipuolisia.”
Iloisuus lisääntyi, tulokset kasvoivat
Kaikki osallistujat olivat Palmun mukaan poikkeuksetta sitä mieltä, että treenijakso oli erittäin hyvä herätys oman kunnon ja hyvinvoinnin hahmottamisessa. Opastus liikunnan ja ravinnon merkityksestä, sopivasta määrästä ja viikkorytmistä oli ammattitaitoista. Ohjeissa otettiin huomioon esimerkiksi kunkin osallistujan ikä, taito- ja lähtötaso, elämäntilanne ja realistinen kuntotavoite.
”Ehkä paras reaktio on ollut tiimihengen kasvaminen ja porukan lähentyminen yhdessä treenaamisen merkeissä. Sellaistakin tapahtui, että koko porukka oli aamulla mennyt harjoittelemaan yhdessä ennen työpäivän alkua. Jokainen koki omassa kunnossa parantumista ja vireystaso nousi jakson aikana selkeästi. Yhdessä tekeminen ja yhteinen tavoite loi yhteishenkeä lisää.
Palmun mukaan työkyky koheni monella tapaa.
”Ihmiset olivat selkeästi iloisempia ja energisempiä työpäivän aikana. Uskon sen olevan myös yksi osatekijä siihen, että kaikki ylittivät omat tavoitteensa myös työssään viime syksyn aikana.”